Onderhoud

Onderhoud van een bank of fauteuil is natuurlijk heel belangrijk. Regelmatig stofzuigen of een vochtige doek is wel het minste wat uw bank nodig heeft.

Wilt u uw zitmeubel preventief beschermen tegen vlekken? Laat jouw nieuwe bank of stoel dan voor gebruik beschermen met Iproteqt. Deze behandeling beschermt tegen de meeste vlekken op olie-,vet- en waterbasis. Zo krijgen vlekken van bijvoorbeeld eten of drinken geen kans om door de stof heen te dringen en blijvende vlekken te veroorzaken. Inter Comfort biedt het serviceprogramma Iproteqt Textiel of leder aan, waarbij je vijf jaar bent verzekerd van service op vlekken.

Er is plooivorming te zien op mijn bank, wat nu?

Of je er nu op zit, ligt of hangt… als je je bank gebruikt, zakt de bank in naar een optimaal zitcomfort en ontstaat er plooivorming. Bij een nieuwe bank is de vulling nog ongebruikt en stug en dus nog niet gevormd naar jouw eigen zitcomfort. Daardoor ziet de bekleding er nog helemaal strak uit. Je zou het kunnen vergelijken met een nieuw paar schoenen. Die moet je ook eerst inlopen.
Afhankelijk van het type vulling, zoals losse vlokkenvulling of vaste vulling met binnenvering, en de intensiteit van het gebruik hiervan, zakt de bank in. Plooivorming is hierdoor onvermijdelijk. De bekleding vormt zich namelijk om de vulling van de bank heen.


Daarnaast bepaalt de natuurlijke rek in de gekozen stof of leersoort in welke mate plooivorming ontstaat. Plooivorming is heel erg functioneel. Naden komen minder onder druk te staan waardoor jouw bank van Inter Comfort langer mee gaat. U kunt aan het einde van de dag de kussens opkloppen en de zittingen gladstrijken. Zo blijft uw zitmeubel langer mooi.