< Wat wij doen

Bekleding

Elk zitmeubel kan geleverd worden in vele soorten bekleding. Onze kracht is dat we luisteren naar de wensen van de klant, zodat u altijd de juiste bekleding krijgt die u wilt. Om u een idee te geven wat voor soorten bekledingen er zijn, laten wij u hier de meest voorkomende stoffen en leder zien.

STOF

Platweefsels

Onder de noemer platweefsel vallen alle stoffen die niet zijn voorzien van een pool – de laag losse vezels van de gebruikslaag. Hierdoor zien de stoffen er vlak, glad en gelijkmatig, lees tweedimensionaal uit. Daarbij kunnen deze stoffen een gelijkmatig tot gestructureerd oppervlak hebben. Bij voorkeur wordt daarvoor gebruik gemaakt van speciale garens of twijnen, die speciale effecten teweegbrengen. Platweefsels kennen een extreem grote verscheidenheid en zijn in de home & living branche zeer populair. De stoffen zijn veelzijdig en oersterk en worden dan ook gebruikt voor de productie van tapijten, sofa’s, kussens en fauteuils.

Microvezels

Microvezel is een synthetisch materiaal dat gemaakt is van een mix van polyester en polyamide waardoor minuscule traanvormige vezels ontstaan. Deze kleine vezels zijn fijner dan een mensenhaar, zodat ze in kleine hoekjes en gaatjes kunnen komen om stof en vuil te verwijderen. De dikte van vezels wordt uitgedrukt in ‘denier’. De dikte van een microvezel varieert van 0,01 tot 0,7 denier (een zijdedraad heeft een denier van 8 en een mensenhaar een denier van 20!) en hoe lager de denier, hoe minder het materiaal schuurt.

Microleder

Microleder is een samengestelde bekleding van een microvezel bovenlaag met een doek van ledervezels onderlaag. Dit wil zeggen dat er op een onderlaag van lederdoek een microvezel bovenlaag wordt gelamineerd. Door deze samenstelling verkrijgt Microleder de originele dikte zoals ook bij echt leder. Het unieke van Microleder is dat een dunnere onderlaag van lederdoek voldoende sterkte heeft om samen met de bovenlaag tot een sterk geheel te vormen. Hierdoor ontstaat een fijn en soepel gevoel met een hoog aaibaarheidsgehalte. Door de specifiek geschuurde uitstraling in combinatie met een mooie print is Microleder een bewezen, succesvolle bekleding.

Leder

Elk type leder heeft onderhoud nodig. Er zijn verschillende soorten leder. Je hebt afgedekt leder en open leder. Deze hebben beide een andere uitstraling en eigenschappen.

Afgedekt leder

De meest voorkomende leersoort is het afgedekte leder. Dit is een leersoort met een beschermlaag. Beschermlaag zorgt ervoor dat het leer niet snel beschadigd en dat vlekken van eten of drinken niet direct indringen in het leder. Een vochtige doek is dan meestal voldoende om dit schoon te vegen. Hierbij is het leder makkelijk te reinigen en onderhouden. Veel voorkomende kwaliteiten zijn: Toledo, Semira, Dino, Madras, SA, Hermes. Wij adviseren onderhoudsproduct Royal van Oranje. Met dit product maakt je het leder schoon en bescherm je het leder. Verkrijgbaar in de winkel.

Semi Aniline leder

Een open leder heeft een zachtere uitstraling. Het leder is minder gecorrigeerd en oogt rijker en luxer. Omdat er geen laklaag ( beschermlaag ) overheen zit, zijn natuurlijke eigenschappen, zoals littekens en muggenbeten eerder te zien. Echter, het leder gaat wel meer leven, licht e krasjes en veegjes zullen in loop van tijd ontstaan. Dit is echter een eigenschap van dit type leder.

Split leder

Er bestaat zelfs een goedkoop ledersoort, namelijk splitleder. Hierbij wordt de huid van een rund door midden gespleten. Dit is het voordeligste leder, maar niet het beste leder. Dit wordt voornamelijk door de goedkopere aanbieders geleverd.